profile

Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Tip voor 14 mei: Onthoud de namen van de mensen die je ontmoet

Published 5 days ago • 1 min read

Onze naam is wie we zijn, ons persoonlijke handelsmerk dat de wereld gebruikt om ons te identificeren.

Als we iemands naam vergeten, is dat vervelend en gênant. Het goede nieuws is dat je kan leren hoe je namen kan onthouden. Het toont je belangstelling in de andere en zo tover je een lach!

Tip voor vandaag
Onthoud de namen van de mensen die je ontmoet dankzij deze 3 simpele trucjes:


1. Luister aandachtig tijdens de kennismaking

Als je bezig bent met focussen op het noemen van je eigen naam in plaats van te luisteren naar de ander, loopt het al mis. Focus op de naam van de andere.

2. Gebruik de naam

Het is veel moeilijker om iemands naam te onthouden als je hem nooit gebruikt.

Een eenvoudige manier is om de naam van de persoon te herhalen. Bijvoorbeeld, als iemand je voorstelt aan Karen, zeg dan "Leuk je te ontmoeten, Karen." in plaats van alleen "Hoi" of "Leuk je te ontmoeten." Deze eenvoudige tip zal je vermogen om hun naam te onthouden sterk vergroten.

3. Associeer de naam met een afbeelding of een fysieke eigenschap

Als je slecht bent met namen is het waarschijnlijk omdat je je visuele geheugen niet gebruikt om de gesproken of geschreven naam te onthouden. Als we de naam van een persoon kunnen associëren met een unieke fysieke eigenschap of een afbeelding kunnen associëren met zijn of haar naam, wordt het gemakkelijker om deze te onthouden.


In de blogpost vind je nog een mopje over namen (eigenaardig genoeg de enige mop die ik kan onthouden). Veel plezier

Het artikel Onthoud de naam van de mensen die je ontmoet verscheen eerst op 365 Smiles in de categorie Kleine Attenties.

Ik wens je een dag vol smiles!

Caroline Anseeuw

Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Ik stuur elke dag een tip de wereld in om iemand blij te maken (en er zelf ook blij van te worden. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tipos die in 2023 al verschenen zijn. En kan je GRATIS registeren om dagelijks deze korte positieve vibes in je mailbox te krijgen.

Read more from Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Af en toe verrassen mijn dochters me met een van hun heerlijke zelfgemaakte smoothies. Meestal met de boodschap :'Mams, 't staat in de ijskast he'. Het is nog veel leuker als ze het drankje ook effectief 'opdienen'. Tip voor vandaag: Breng je huisgenoten een lekkere koffie of thee (of eender welk ander drankje).Maar maak het een beetje speciaal (mooie tas, servetje, een lekker koekje, misschien zelfs op een plateautje), net zoals je zou krijgen in een deftige horeca-zaak. Als je er dan nog...

about 24 hours ago • 1 min read

‘‘Wij zagen vroeger meer een middelvinger dan een opgestoken duim" verklaarde een hard werkende vuilnis ophaler uit het Mechelse."Maar sedert de Corona pandemie, krijgen we heel wat ondersteunende berichtjes en dat doet enorm deugd.” De Corona lockdowns, hebben ook een aantal voordelen gehad. Er kwam toen een golf van 'kindness' acties in beweging. Men zegt dat een crisis dikwijls het beste in mensen naar boven haalt en dat zag je toen heel duidelijk. Laat ons deze leuke kleine 'kindess...

2 days ago • 1 min read

Wanneer een vriend in de put zit, wil je hem graag opvrolijken. Hieronder vind je een heleboel ideeën om iemand op te vrolijken, met tips van artsen, therapeuten, psychologen, psychiaters, life coaches en meer! Maar weet ook dat er geen pasklare oplossing is die voor iedereen goed is. Als je vriend gestrest is over examens, kan iets totaal anders helpen dan wanneer er is ingebroken. Er zijn natuurlijk een aantal beproefde methodes. Een ijsje is bijvoorbeeld een vrij universele opkikker. Een...

3 days ago • 1 min read
Share this post