Tip voor 17 juli: Eet traag en geniet van elke hap


Dit is een tip uit de categorie ‘lief voor jezelf'. Dit is een belangrijke categorie. Want alleen als we leren lief te zijn voor onszelf en voor onszelf te zorgen, hebben we genoeg energie om onze positieve vibes aan anderen door te geven.

Als je trager eet, let je beter op de smaken en texturen en geniet je meer van elke bewuste hap en ga je van tafel met een goed gevoel!

We zijn een haastige, drukbezette maatschappij. De meeste mensen in het Westen, waaronder ikzelf, eten snel. Té snel. We nemen zelden de tijd om van onze maaltijd te genieten, laat staan om er op te kauwen.

Nochtans heeft traag eten alleen maar voordelen: betere spijsvertering, betere hydratatie, gemakkelijker gewichtsverlies en een grotere voldoening na het eten.

Tip voor vandaag
De boodschap is duidelijk: eet trager en geniet van een betere gezondheid en een goed gevoel.


Doe jij alles zo traag?
(Sorry, de video is niet van goede kwaliteit, maar nog altijd hilarisch!)

Het artikel Eet traag en geniet van elke hap verscheen eerst op 365 Smiles in de categorie Lief voor Jezelf.

Ik wens je een dag vol smiles!

Caroline Anseeuw

Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Ik stuur elke dag een tip de wereld in om iemand blij te maken (en er zelf ook blij van te worden. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tipos die in 2023 al verschenen zijn. En kan je GRATIS registeren om dagelijks deze korte positieve vibes in je mailbox te krijgen.

Read more from Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Roddelen heeft een negatieve bijklank. Nochtans als we de de definitie uit de sociologie en de psychologie bekijken is een roddel een evaluatief gesprek over een persoon die niet aanwezig is.” Er staat dus niet bij dat roddels lasterlijk of verachtelijk zijn. In feite kunnen roddels zelfs heel positief zijn! Positief roddelen is informatie doorgeven die een persoon ten goede zou kunnen komen of die ertoe leidt dat mensen een positieve kijk op die persoon krijgen. Tip voor vandaagVerspreid...

Aan de tip voor vandaag ga ik niet te veel woorden vuil maken ;-). Tip voor vandaagVerras een van je schatten en was zijn of haar auto – of ga ermee naar de carwash. Is het een goed idee om regelmatig naar de car wash te gaan? Of was je toch beter zelf je auto? Volgens Yves De Boeck, docent carrosserie bij opleidingscentrum Syntra in Mechelen, is zelf je auto wassen met water en zeep de beste manier. Met de hand wassen, geeft de beste garantie op een mooi resultaat maar je moet het dan wel...

“Goed”. “OK”. “Saai!”Deze antwoorden krijg je wellicht als je vraagt “Hoe was het op school vandaag?” Het is makkelijk om het gesprek daar te stoppen. Maar het maakt niet uit wat de leeftijd van je kinderen is, als je ze positieve aandacht geeft door oprechte interesse in hun school te tonen, maakt dat ze gelukkig. Tip voor vandaagAls je de kans hebt (tijdens het eten, het rondrijden naar hun activiteiten, tijdens het vier-uurtje,…), stel dan open, specifieke vragen. Probeer de vragen...