Tip voor 19 juli: Laat een journalist weten dat je zijn/haar werk apprecieert


Journalisten geven ons een inkijk op de wereld. Dankzij hun verslaggeving weten wij wat er allemaal gebeurt en speelt in de wereld.

Uit de overvloed aan informatie, filteren ze hetgeen nuttig is voor ons en brengen dit zo helder mogelijk, dikwijls onder tijdsdruk of onder dwingende druk van diverse stakeholders: chefs, aandeelhouders, adverteerders, politieke, financiële of persoonlijke belangen van het voorwerp van de reportage….

Onderzoeksjournalisten gaan zelfs nog een stukje verder en graven zich diep in een topic, dikwijls niet zonder gevaar.

Ik heb een enorme bewondering en respect voor dit beroep.
Journalistiek is een onafscheidelijk deel van ons leven geworden waar veel op wordt gesakkerd. Tijd dus om ook onze appreciatie te tonen.

Tip voor vandaag
Laat een inspirerend journalist weten dat hij/zij een verschil maakt en toon je appreciatie.


Soms is de job van journalist wel heel leuk...Deze lach is heel aanstekelijk!

video preview

Het artikel Laat een journalist weten dat je zijn/haar werk apprecieert verscheen eerst op 365 Smiles in de categorie complimentjes.

Ik wens je een dag vol heerlijk gelach,

Caroline Anseeuw

Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Ik stuur elke dag een tip de wereld in om iemand blij te maken (en er zelf ook blij van te worden. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tipos die in 2023 al verschenen zijn. En kan je GRATIS registeren om dagelijks deze korte positieve vibes in je mailbox te krijgen.

Read more from Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Ik heb lang geleden geleerd om in een relatie regelmatig deze denkoefening te maken: som – zonder lang na te denken – minstens 20 redenen op waarom je je partner én jullie relatie apprecieert. Sedertdien doe ik deze oefening elk jaar en die 20 redenen zijn er ondertussen 86 geworden. En ik weet dat ik Koen blij kan maken door deze lijst (of deeltjes ervan) met hem te delen. Tip voor vandaagVertel je partner wat je van hem/haar apprecieert. Beter nog schrijf het op en geef het af!Zoek het niet...

Leg je telefoon, je computer en je werk weg als je met iemand praat en wees er voor hem of haar. Luister naar hen, zonder te oordelen. Geef geen suggesties tenzij ze erom vragen; geef hen je volle aandacht. Dat lijkt gemakkelijk, maar het vraagt wel wat inspanning. Omdat onze gedachten een grotere capaciteit hebben dan de snelheid waarmee woorden worden uitgesproken. Dus het is logisch dat onze gedachten blijven werken terwijl iemand aan het spreken is. En hierdoor geven we geen 100%...

De zorg voor onze ouderen is hard werken en vaak stressvol. Verzorgers verdienen jouw oprechte dank voor hun zorg voor je familie. Door iets (zelfgebakken) lekkers voor hen af te geven, toon je jouw waardering. En hoewel we allemaal weten dat te veel suiker ongezond is, kunnen deze zoetigheden wel een energieboost geven en de gelukshormonen in de hersenen triggeren. En dat kunnen ze goed gebruiken tijdens hun drukke werkdagen. Je tovert gegarandeerd een glimlach bij hen! Tip voor vandaagBreng...