Dit is een tip uit de categorie ‘lief voor jezelf' én uit de categorie 'lief voor de natuur'. Door verse groenten en fruit uit een CSA bevatten veel meer voedingsstoffen dan industrieel gekweekte groenten en dat is goed voor je. Hoe gezonder je bent, hoe beter je je voelt en hoe gemakkelijker het is om je op te laden met positieve energie.
Maar ook 'lief voor 'de natuur'. Want CSA's bewerken de grond met liefde en met aandacht voor de bio-diversiteit.

CSA= Community Supported Agriculture
Het is een boerderij waar je groenten, fruit en dierlijke producten zelf kan plukken, oogsten of gewoon afhalen. Alles wordt op ecologische en kleine schaal geteeld.

Dankzij de biodiversiteit van de bodem en de liefde die de boer persoonlijk in zijn groenten en fruit steekt, zijn deze producten veel gezonder en vele malen lekkerder dan producten die gekweekt worden op industriële schaal (en die je in de meeste supermarkten koopt).
Als je dan toch groenten eet, waarom dan niet gaan voor het beste resultaat?

Tip voor vandaag
Zoek een CSA in je buurt en ga eens een kijkje nemen.

Hier vind je de linken:
Voor België
Voor Nederland
Voor de UK
Voor de US

Hoe werkt het?

  • Je doet een voorafbetaling, voor de landbouwer betekent dat bestaanszekerheid.
  • Jij krijgt elke week een gevarieerd pakket groenten en fruit (en soms verse bloemen). Je mag en kan (als je wil) zelf je eigen groenten/fruit rechtstreeks op het veld oogsten. Maar dat hoeft niet. Je kan ook gewoon je pakket afhalen
  • Je eet elke dag heerlijke, gevarieerde en verse producten recht van het land.
  • Jij lacht want je eten smaakt veel beter én je ondersteunt de duurzame, lokale landbouw.

In dit filmpje geeft ook nog wat meer uitleg.

Het artikel Zoek een CSA in jouw buurt verscheen eerst op 365 Smiles in de categorie Lief voor de Natuur en Lief voor Jezelf.


Ik wens je een dag met veel lach,

Caroline Anseeuw

Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Ik stuur elke dag een tip de wereld in om iemand blij te maken (en er zelf ook blij van te worden. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tipos die in 2023 al verschenen zijn. En kan je GRATIS registeren om dagelijks deze korte positieve vibes in je mailbox te krijgen.

Read more from Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles