Tip voor 8 juli: Bezoek een oudere persoon


Vandaag is : 'Vrolijk een eenzame op' dag

Als ik in het rusthuis van mama vroeg hoe ik de bewoners best kon plezieren, kreeg ik altijd hetzelfde antwoord: "Breng ze een bezoekje. Het maakt niet uit of je ze kent of niet. Het maakt niet uit of jij (of zij) spraakzaam zijn. Er naar toe gaan en bij hen zitten, maakt hen gelukkig."

Tip voor vandaag
Als je een bejaarde kent, ga dan even langs voor een babbel bij een kopje thee.
Als je niemand persoonlijk kent, ga dan naar een rusthuis en vraag wie je kan blij maken met jouw bezoek.

Wees niet bang dat dit raar kan overkomen of ongemakkelijk is. Hou de glimlach van die mensen in je gedachten en doe het!

Onderzoek toont aan dat eenzaamheid net zo slecht voor je gezondheid is als het roken van 15 sigaretten per dag. Eenzaamheid noemt men tegenwoordig de "verborgen moordenaar" van ouderen. Het is niet langer enkel een mentale toestand, het is echt een ziekte.


Hoe vaak ook ik het nummer hoor van Pharell Williams - Happy, het brengt me altijd weer aan het lachen. Maar vooral deze versie is zo schattig!.

60 bewoners en medewerkers van een rusthuis combineren al hun talenten om aan hun kinderen en kleinkinderen te laten zien van welk hout ze gesneden zijn!

Het artikel Bezoek een oudere persoon verscheen eerst op 365 Smiles in de categorie Grote Attenties en Lief voor je Buurt.


Ik wens je een vrolijke maandag,

Caroline Anseeuw

Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Ik stuur elke dag een tip de wereld in om iemand blij te maken (en er zelf ook blij van te worden. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tipos die in 2023 al verschenen zijn. En kan je GRATIS registeren om dagelijks deze korte positieve vibes in je mailbox te krijgen.

Read more from Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

De grote vakantie is nog maar in de helft, dus ik vermoed dat veel mensen nog op vakantie moeten vertrekken, maar er zijn er toch al een heleboel terug. Het hervatten van je werk na een ontspannende vakantie kan een interessante en uitdagende ervaring zijn. Die eerste paar dagen lijken nooit te eindigen en je doet alle moeite om gefocused en in het moment te blijven. Maar het werk moet nu eenmaal gedaan worden. Voor jou niet gemakkelijk, maar ook niet voor je collega's. Dus help je collega’s...

Hoe vaak steek je je energie in het verdedigen van je mening, in het bewijzen van je ‘gelijk’ of het bewijzen van andermans ‘ongelijk’? Het halen van je gelijk lijkt een nuttige bezigheid. Wanneer je gelijk hebt, voel je je goed. Maar is het dat wel altijd waard? Hoe voel jij je als iemand je corrigeert, als iemand je constant wijst op onjuistheden in je uitspraken? Dat voelt een beetje als falen en dat is niet prettig. Geef jezelf en de wereld een break. Vraag je af: Is het echt nodig om...

Elk jaar zetten honderden jongeren zich vrijwillig in om kinderen een onvergetelijk kamp te bezorgen. Voor alle leiders van een jeugdbeweging, maak ik een diepe buiging! De energie en het positivisme van de jonge leiding zijn geweldig! Ze doen er alles voor om onze kleintjes (en de niet zo kleintjes) toch gelukkig te maken op hun kamp. Tip voor vandaagHet is onze beurt om de kampleiders gelukkig te maken: Zijn jouw kinderen op kamp geweest of ken je een leider van een jeugdbeweging, stuur ze...