Tip voor 8 juli: Bezoek een oudere persoon


Vandaag is : 'Vrolijk een eenzame op' dag

Als ik in het rusthuis van mama vroeg hoe ik de bewoners best kon plezieren, kreeg ik altijd hetzelfde antwoord: "Breng ze een bezoekje. Het maakt niet uit of je ze kent of niet. Het maakt niet uit of jij (of zij) spraakzaam zijn. Er naar toe gaan en bij hen zitten, maakt hen gelukkig."

Tip voor vandaag
Als je een bejaarde kent, ga dan even langs voor een babbel bij een kopje thee.
Als je niemand persoonlijk kent, ga dan naar een rusthuis en vraag wie je kan blij maken met jouw bezoek.

Wees niet bang dat dit raar kan overkomen of ongemakkelijk is. Hou de glimlach van die mensen in je gedachten en doe het!

Onderzoek toont aan dat eenzaamheid net zo slecht voor je gezondheid is als het roken van 15 sigaretten per dag. Eenzaamheid noemt men tegenwoordig de "verborgen moordenaar" van ouderen. Het is niet langer enkel een mentale toestand, het is echt een ziekte.


Hoe vaak ook ik het nummer hoor van Pharell Williams - Happy, het brengt me altijd weer aan het lachen. Maar vooral deze versie is zo schattig!.

60 bewoners en medewerkers van een rusthuis combineren al hun talenten om aan hun kinderen en kleinkinderen te laten zien van welk hout ze gesneden zijn!

Het artikel Bezoek een oudere persoon verscheen eerst op 365 Smiles in de categorie Grote Attenties en Lief voor je Buurt.


Ik wens je een vrolijke maandag,

Caroline Anseeuw

Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Ik stuur elke dag een tip de wereld in om iemand blij te maken (en er zelf ook blij van te worden. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tipos die in 2023 al verschenen zijn. En kan je GRATIS registeren om dagelijks deze korte positieve vibes in je mailbox te krijgen.

Read more from Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Wist je dat sociaal contact een van de basisbehoeften is van ons, mensen? Het is zelfs bewezen dat als je veel sociaal contact hebt met familie, vrienden, buren, relaties je langer leeft! Dus doe jezelf en anderen een pleziertje en start een praatje met mensen die je (nog) niet kent, bv de buur die je beleefd goedendag zegt in het voorbijgaan, maar die je verder niet kent. Tip for todayStop volgende keer eventjes voor een praatje. Dat geeft positieve energie voor jullie beiden. Het is niet...

Het gevoel dat je anderen geeft, zegt veel over wie je bent. Geef anderen een grote glimlach door ze een complimentje te geven. In 365 smiles geven we je dikwijls een tip rond complimenten geven. Dat is omdat het zo gemakkelijk is om met een compliment iemand blij te maken. Laatst las ik deze quote en deze vond ik heel mooi "Complimenten zijn verbale zonneschijn" (quote van Robert Orben) Een leuke manier om complimenten te geven is om een A4-tje op te hangen op een openbare plaats en mensen...

Als je ziek bent, kunnen de dagen soms een eeuwigheid duren. Ken je iemand die thuis zit en voor wie de uren voorbij kruipen? Video call hem of haar. Elkaar even zien, ook al is het niet 'live' doet plezier. Maar heb er begrip voor dat je zieke vriend(in) misschien liever zijn camera in ‘reverse’ zet en zichzelf niet wil filmen. Hij of zij zal het echter wel leuk vinden om jou te zien! Tip voor vandaagVideo call met een zieke vriend(in). Ten tijde van Corona hadden veel mensen last van een...