profile

Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Tip voor 13 mei: Geniet van je douche

Published 6 days ago • 1 min read

Deze tip komt uit de categorie ‘lief voor jezelf'. Dit is een belangrijke categorie. Want alleen als we leren lief te zijn voor onszelf en voor onszelf te zorgen, hebben we genoeg energie om onze positieve vibes aan anderen door te geven.

Je dagelijkse douche is het perfecte moment om tot rust te komen. Douchen is goed voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid, vooral als je dat bewust doet.

Voor mij is douchen ook een moment van dankbaarheid: het is zo fijn dat we alleen maar de kraan hoeven open te draaien en warm of koud water over ons heen laten stromen.

Maar die dankbaarheid hoeft geen uren te duren: een minuutje minder douchen kan zeven liter water per keer besparen (WWF)


Iedereen weet dat olifanten houden van water en douches. In dit korte BBC filmpje zie je hoe een super schattig baby olifantje haar eerste bad neemt.
het is zo mooi om te zien dat alle olifanten-nannies haar zo goed beschermen.

video preview

Het artikel Geniet van je douche verscheen eerst op 365 Smiles in de categorie Lief voor Jezelf.


Ik wens je een dag vol smiles en warme momenten,

Caroline Anseeuw

Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Ik stuur elke dag een tip de wereld in om iemand blij te maken (en er zelf ook blij van te worden. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tipos die in 2023 al verschenen zijn. En kan je GRATIS registeren om dagelijks deze korte positieve vibes in je mailbox te krijgen.

Read more from Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Af en toe verrassen mijn dochters me met een van hun heerlijke zelfgemaakte smoothies. Meestal met de boodschap :'Mams, 't staat in de ijskast he'. Het is nog veel leuker als ze het drankje ook effectief 'opdienen'. Tip voor vandaag: Breng je huisgenoten een lekkere koffie of thee (of eender welk ander drankje).Maar maak het een beetje speciaal (mooie tas, servetje, een lekker koekje, misschien zelfs op een plateautje), net zoals je zou krijgen in een deftige horeca-zaak. Als je er dan nog...

about 24 hours ago • 1 min read

‘‘Wij zagen vroeger meer een middelvinger dan een opgestoken duim" verklaarde een hard werkende vuilnis ophaler uit het Mechelse."Maar sedert de Corona pandemie, krijgen we heel wat ondersteunende berichtjes en dat doet enorm deugd.” De Corona lockdowns, hebben ook een aantal voordelen gehad. Er kwam toen een golf van 'kindness' acties in beweging. Men zegt dat een crisis dikwijls het beste in mensen naar boven haalt en dat zag je toen heel duidelijk. Laat ons deze leuke kleine 'kindess...

2 days ago • 1 min read

Wanneer een vriend in de put zit, wil je hem graag opvrolijken. Hieronder vind je een heleboel ideeën om iemand op te vrolijken, met tips van artsen, therapeuten, psychologen, psychiaters, life coaches en meer! Maar weet ook dat er geen pasklare oplossing is die voor iedereen goed is. Als je vriend gestrest is over examens, kan iets totaal anders helpen dan wanneer er is ingebroken. Er zijn natuurlijk een aantal beproefde methodes. Een ijsje is bijvoorbeeld een vrij universele opkikker. Een...

3 days ago • 1 min read
Share this post