profile

Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Tip voor 4 december: Bied aan om als vrijwilliger te werken - ook al is het maar voor 1 dag

Published 3 months ago • 1 min read

Morgen, 5 december, is het dag van de vrijwilliger. Dus eerst en vooral een REUZE DANKJEWEL aan alle vrijwilligers die zich inzetten voor anderen! Experts zijn het erover eens dat vrijwilligers een niet te onderschatten rol spelen in onze samenleving.

We hebben het allemaal heel druk.
Ik ook. Zeker geen tijd voor vrijwilligerswerk. Tot ik begin 2020 eindelijk besefte dat ik als kansrijke persoon, iets kon betekenen voor iemand voor wie het leven anders liep. Ik ben in een vrijwilligersproject gestapt. Wat en hoe kan je hieronder lezen.

Als vrijwilliger kan je echt een verschil maken in het leven van een mens of een dier. En dat maakt de wereld al een stukje beter.

Maar – en dat had ik niet verwacht – je ondervindt zelf ook een heleboel voordelen. Onderzoek van enkele prestigieuze universiteiten heeft aangetoond dat vrijwilligerswerk heilzaam kan zijn voor lichaam en geest. Vrijwiligers hebben minder stress, een hogere levenstevredenheid en leven langer. En in mijn verhaal hieronder, lees je wat ik zelf ondervond.

Tip voor vandaag
Zet je af en toe in als vrijwilliger. Er zijn zo veel mogelijkheden!


Mijn verhaal

Als kind was mijn droomjob ietsje anders dan die van mijn vriendinnetjes. Ik wilde ‘missiezuster’ worden.
Dat is anders uitgedraaid ;-).

De intentie om vrijwilligerswerk te doen, is echter gebleven. Maar er waren altijd wel excuses om het niet te doen: ‘ik zal eerst zorgen dat mijn eigen werk afgeraakt’ of ‘eerst zelf geld verdienen en dan….’, of nog ‘ik heb al zo weinig tijd voor mijn vrienden en familie’…Dus mijn vrijwilligerswerk beperkte zich tot helpen op de schoolfeesten en af en toe een bedrag overschrijven naar een goed doel.

Begin 2020 begon ik te beseffen dat ik als kansrijke persoon misschien toch wel een verschil kan maken in het leven van iemand die veel minder kansen heeft gekregen.

En daarvoor moet je niet rijk zijn of veel tijd hebben!

Lees in onze blogpost wat ik dan deed...

En deze aangrijpende video overtuigde me:

Het artikel Bied aan om vrijwilligerswerk te doen verscheen eerst op 365 Smiles in de categorie Grote Attenties en Lief voor Jezelf.

Wegens grote vraag:
herhaling !

Gratis mini training - Happy for no Reason:
Leer technieken voor meer positieve energie

6 december van 20-21u

Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Ik stuur elke dag een tip de wereld in om iemand blij te maken (en er zelf ook blij van te worden. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tipos die in 2023 al verschenen zijn. En kan je GRATIS registeren om dagelijks deze korte positieve vibes in je mailbox te krijgen.

Read more from Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Op 11 februari was het Europese 112 dag. Omdat toen alle tips van 365 Smiles in teken van Valentijn stonden, stuur ik deze tip niet op 11/2 maar vandaag. Op het eerste zicht lijkt deze tip niet direct een lach te verzekeren. Maar toch… dankzij deze app, kan je kostbare tijd winnen in een noodsituatie en jezelf, maar ook andere mensen helpen. En daar ben je dan wellicht achteraf blij mee! Tip voor vandaag ​Installeer de 112 BE app op je telefoon. Enkele van de voordelen: Als je de...

1 day ago • 1 min read

Toen de kinderen klein waren, hadden we een klusjes-beurtrol. Dit betekende jammer genoeg niet dat alles van een leien dakje liep, verre van. PS ouders die er in slagen dit te doen werken, krijgen mijn eeuwige bewondering.) Ons klusjes bord was in ieder geval een grote bron van dagelijkse discussies. Want ook zag de kamer van kind 1 er nog steeds uit als een oorlogszone, hij (of zij) had altijd wel een pinnige opmerking voor kind 2 die zijn/haar tafel-dek taakje niet had uitgevoerd.​En dan...

3 days ago • 1 min read

When our kids were little, we had a chore checklist for all 3. Unfortunately, this did not mean that everything went smoothly, far from it. PS: parents who manage to make this work deserve my eternal admiration.) Anyway, our chores board was a source of daily discussion. Because even though child 1’s room still looked like a war zone, he (or she) did have a bitchy remark for child 2 who had not checked his or her list.​And then all hell broke loose: “Yes, but I did that job yesterday and you...

3 days ago • 1 min read
Share this post