Tip voor 4 december: Bied aan om als vrijwilliger te werken - ook al is het maar voor 1 dag


Morgen, 5 december, is het dag van de vrijwilliger. Dus eerst en vooral een REUZE DANKJEWEL aan alle vrijwilligers die zich inzetten voor anderen! Experts zijn het erover eens dat vrijwilligers een niet te onderschatten rol spelen in onze samenleving.

We hebben het allemaal heel druk.
Ik ook. Zeker geen tijd voor vrijwilligerswerk. Tot ik begin 2020 eindelijk besefte dat ik als kansrijke persoon, iets kon betekenen voor iemand voor wie het leven anders liep. Ik ben in een vrijwilligersproject gestapt. Wat en hoe kan je hieronder lezen.

Als vrijwilliger kan je echt een verschil maken in het leven van een mens of een dier. En dat maakt de wereld al een stukje beter.

Maar – en dat had ik niet verwacht – je ondervindt zelf ook een heleboel voordelen. Onderzoek van enkele prestigieuze universiteiten heeft aangetoond dat vrijwilligerswerk heilzaam kan zijn voor lichaam en geest. Vrijwiligers hebben minder stress, een hogere levenstevredenheid en leven langer. En in mijn verhaal hieronder, lees je wat ik zelf ondervond.

Tip voor vandaag
Zet je af en toe in als vrijwilliger. Er zijn zo veel mogelijkheden!


Mijn verhaal

Als kind was mijn droomjob ietsje anders dan die van mijn vriendinnetjes. Ik wilde ‘missiezuster’ worden.
Dat is anders uitgedraaid ;-).

De intentie om vrijwilligerswerk te doen, is echter gebleven. Maar er waren altijd wel excuses om het niet te doen: ‘ik zal eerst zorgen dat mijn eigen werk afgeraakt’ of ‘eerst zelf geld verdienen en dan….’, of nog ‘ik heb al zo weinig tijd voor mijn vrienden en familie’…Dus mijn vrijwilligerswerk beperkte zich tot helpen op de schoolfeesten en af en toe een bedrag overschrijven naar een goed doel.

Begin 2020 begon ik te beseffen dat ik als kansrijke persoon misschien toch wel een verschil kan maken in het leven van iemand die veel minder kansen heeft gekregen.

En daarvoor moet je niet rijk zijn of veel tijd hebben!

Lees in onze blogpost wat ik dan deed...

En deze aangrijpende video overtuigde me:

Het artikel Bied aan om vrijwilligerswerk te doen verscheen eerst op 365 Smiles in de categorie Grote Attenties en Lief voor Jezelf.

Wegens grote vraag:
herhaling !

Gratis mini training - Happy for no Reason:
Leer technieken voor meer positieve energie

6 december van 20-21u

Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Ik stuur elke dag een tip de wereld in om iemand blij te maken (en er zelf ook blij van te worden. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tipos die in 2023 al verschenen zijn. En kan je GRATIS registeren om dagelijks deze korte positieve vibes in je mailbox te krijgen.

Read more from Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

De grote vakantie is nog maar in de helft, dus ik vermoed dat veel mensen nog op vakantie moeten vertrekken, maar er zijn er toch al een heleboel terug. Het hervatten van je werk na een ontspannende vakantie kan een interessante en uitdagende ervaring zijn. Die eerste paar dagen lijken nooit te eindigen en je doet alle moeite om gefocused en in het moment te blijven. Maar het werk moet nu eenmaal gedaan worden. Voor jou niet gemakkelijk, maar ook niet voor je collega's. Dus help je collega’s...

Hoe vaak steek je je energie in het verdedigen van je mening, in het bewijzen van je ‘gelijk’ of het bewijzen van andermans ‘ongelijk’? Het halen van je gelijk lijkt een nuttige bezigheid. Wanneer je gelijk hebt, voel je je goed. Maar is het dat wel altijd waard? Hoe voel jij je als iemand je corrigeert, als iemand je constant wijst op onjuistheden in je uitspraken? Dat voelt een beetje als falen en dat is niet prettig. Geef jezelf en de wereld een break. Vraag je af: Is het echt nodig om...

Elk jaar zetten honderden jongeren zich vrijwillig in om kinderen een onvergetelijk kamp te bezorgen. Voor alle leiders van een jeugdbeweging, maak ik een diepe buiging! De energie en het positivisme van de jonge leiding zijn geweldig! Ze doen er alles voor om onze kleintjes (en de niet zo kleintjes) toch gelukkig te maken op hun kamp. Tip voor vandaagHet is onze beurt om de kampleiders gelukkig te maken: Zijn jouw kinderen op kamp geweest of ken je een leider van een jeugdbeweging, stuur ze...