Tip voor 9 juli: Plan een avondje uit onder vrienden voor je partner of een vriend(in)


Zoals je hieronder kan lezen, hebben zowel mannen als vrouwen voordeel van een avondje uit onder vrienden, zonder hun partners.

Tip voor vandaag
Plan dit als een verrassing, voor je partner of een vriend(in).

Ik wil niet aan ‘vakjesdenken’ doen, maar onderzoek toont aan dat:

  • Mannen de voorkeur geven aan poker avond, sport avond, bier/wijn proef avond, grilling en chilling.
  • Vrouwen verkiezen dan weer een avondje film, wijn proeven, lekker eten, shopping avond, wellness, dansparty, slaapfeestje.

Mannen zullen blij zijn met deze wetenschappelijke studie:

Mannen hebben minimum twee avonden per week met hun vrienden nodig om gezond te blijven – volgens de Britse psycholoog, Robin Dunbar, directeur van de onderzoeksgroep voor sociale en evolutionaire neurowetenschappen van de Universiteit van Oxford.

Hij is heel specifiek. Mannen moeten fysiek 2x/week samenkomen met 4 vrienden om de vruchten te kunnen plukken (stress vermindering, verbetering van het immuunsysteem, verlaging van kans op depressie en een langer leven).

Vrouwen profiteren mee. Deze ‘mannen avond’ maakt uw man gelukkiger, meer ontspannen en evenwichtiger – en zorgt dus voor een aangenamere en positievere partner!

Tussen haakjes, er is ook bewijs dat een vrouwenavondje uit even veel voordelen voor vrouwen geeft!


Een avondje uit met vrienden is natuurlijk zalig! Maar nog zaliger is een heerlijk avondje thuis voor een onvergetelijke date met je partner!

"Door opnieuw echt te daten met mijn eigen partner, zoals Caroline beschreef in haar boek, heb ik mijn lief van vroeger terug en heeft onze relatie terug vonken gekregen"

Wil jij dit ook? Dan heb ik een goede tip: mijn boek "de magie van onvergetelijke dates thuis".
Te koop online (bv bij Bol.com)

Het artikel Plan een avondje uit onder vrienden voor je partner of vriend(in) verscheen eerst op 365 Smiles in de categorie Lief voor je Geliefden.

Ik wens je een leuke zaterdag!

Caroline Anseeuw

Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

Ik stuur elke dag een tip de wereld in om iemand blij te maken (en er zelf ook blij van te worden. Op deze pagina vind je een overzicht van alle tipos die in 2023 al verschenen zijn. En kan je GRATIS registeren om dagelijks deze korte positieve vibes in je mailbox te krijgen.

Read more from Hallo, ik ben Caroline van 365 Smiles

De grote vakantie is nog maar in de helft, dus ik vermoed dat veel mensen nog op vakantie moeten vertrekken, maar er zijn er toch al een heleboel terug. Het hervatten van je werk na een ontspannende vakantie kan een interessante en uitdagende ervaring zijn. Die eerste paar dagen lijken nooit te eindigen en je doet alle moeite om gefocused en in het moment te blijven. Maar het werk moet nu eenmaal gedaan worden. Voor jou niet gemakkelijk, maar ook niet voor je collega's. Dus help je collega’s...

Hoe vaak steek je je energie in het verdedigen van je mening, in het bewijzen van je ‘gelijk’ of het bewijzen van andermans ‘ongelijk’? Het halen van je gelijk lijkt een nuttige bezigheid. Wanneer je gelijk hebt, voel je je goed. Maar is het dat wel altijd waard? Hoe voel jij je als iemand je corrigeert, als iemand je constant wijst op onjuistheden in je uitspraken? Dat voelt een beetje als falen en dat is niet prettig. Geef jezelf en de wereld een break. Vraag je af: Is het echt nodig om...

Elk jaar zetten honderden jongeren zich vrijwillig in om kinderen een onvergetelijk kamp te bezorgen. Voor alle leiders van een jeugdbeweging, maak ik een diepe buiging! De energie en het positivisme van de jonge leiding zijn geweldig! Ze doen er alles voor om onze kleintjes (en de niet zo kleintjes) toch gelukkig te maken op hun kamp. Tip voor vandaagHet is onze beurt om de kampleiders gelukkig te maken: Zijn jouw kinderen op kamp geweest of ken je een leider van een jeugdbeweging, stuur ze...